Zapraszamy na integracyjne warsztaty kulinarne w trakcie których poznamy kuchnię mieszkających w Białymstoku przedstawicieli innych narodowości, zasmakujemy kuchni danego narodu i będziemy mieli okazję do wspólnego gotowania.

Warsztaty zostaną zorganizowane 7 i 13 grudnia o godz. 17 w studiu kulinarnym „Zmokła Kura” (ul. Witosa 15B) w Białymstoku. W dniu 7 grudnia uczestnicy przyrządzą dania kuchni ormiańskiej, natomiast 13 grudnia poznamy charakterystyczne przepisy kuchni ukraińskiej. Spotkanie dedykowane jest mieszkańcom Białegostoku – zarówno dorosłym, jak i dzieciom.

Spotkanie poprowadzą przedstawiciele narodowości, jakich kuchnię będziemy poznawać.  Udział w warsztatach jest bezpłatny, wymagana jest jednak wcześniejsze przesłanie zgłoszenia z imieniem, nazwiskiem oraz zgodą na przetwarzanie danych osobowych na adres e-mail: fami@fundacjadialog.pl. Udział w spotkaniu wezmą osoby, które najszybciej prześlą swoje zgłoszenia. Liczba miejsc jest ograniczona.