Zapraszamy do odsłuchania audycji o działalności naszej fundacji, w Polskie Radio Białystok 🙂

Pomagamy uchodźcom z Ukrainy. Potrzebujemy Twojego wsparcia! Więcej w Radio Białystok:

Jak pomagamy cudzoziemcom z granicy polsko-białoruskiej?

• W 2023 roku kryzys na granicy nadal nie wygasł. Pomagamy uchodźcom we współpracy ze Strażą Graniczną.

• Ten wywiad powinien rozwiać wszelkie wątpliwości na temat naszych działań i ich finansowania. Tłumaczymy czym jest pomoc instytucjonalna i jakie ma znaczenie.

Otworzyliśmy Dom Pomocy dla Matek z Dziećmi. Schronienie w nim znalazły samotne matki uciekające przed wojną z Ukrainy.

Pomagamy Ukrainie:

Prezes zarządu Fundacji Dialog opowiedział o pomocy jaką niesiemy migrantom z granicy polsko-białoruskiej.

W onet.pl opowiadamy o pracy z osobami bezdomnymi w noclegowni i w Centrum Integracji Społecznej w Białymstoku.

Reportaż m. in. o pomocy samotnej matce, która mieszkała z dziećmi w lepiance pod Białymstokiem. Z artykułu dowiesz się również jak działa nasze Centrum Integracji Społecznej.

O bieżącej działalności fundacji w mediach:

Byliśmy gośćmi Wojciecha Kujałowicza  w Radiu Białystok, 20.02.2020:

– Michał Gaweł – prezes zarządu Fundacji “Dialog”

– Marcin Kruhlej – wiceprezes Fundacji “Dialog”

Fundacja Dialog chce wyremontować 5 kolejnych “mieszkań wspieranych” – potrzebne materiały budowlane

Chcemy wyposażyć kolejnych 5 mieszkań. Te lokale są w bardzo złym stanie technicznym. Samodzielnie je remontujemy. Nasza grupa, którą mamy w Centrum Integracji Społecznej pod okiem instruktora, sama i bezpłatnie wykonuje te remonty. Bardzo dużym echem odbił się nasz apel o przekazanie niepotrzebnych mebli, aby w przyszłości móc te mieszkania wyposażyć. Co nas cieszy, bardzo wielu ludzi zaoferowało pomoc w tym aspekcie. Natomiast nie mamy pieniędzy na materiały budowlane. Stąd nasza serdeczne prośba o pomoc w ich pozyskaniu i o wsparcie finansowe – mówi prezes Fundacji Dialog Michał Gaweł.

Mieszkania wspierane – nieocenione w walce z bezdomnością. Materiał TVP Białystok

– Bezdomność to nie tylko placówki, w których mieszkają samotni mężczyźni i samotne kobiety, ale bardzo często są to matki z dziećmi, które potrzebują takiego wsparcia, a nie kwalifikują się do systemu publicznego – mówi Michał Gaweł, prezes fundacji.

Takim osobom pomaga białostocka Fundacja Dialog, która współpracując z miastem organizuje mieszkania. Gromadzi darczyńców przekazujących pieniądze na materiały budowlane i wolontariuszy odnawiających wnętrza.

O zbiórce internetowej na remont mieszkań wspieranych, 2.5.2020:

O Centrum Integracji Społecznej Fundacji Dialog w TVP Białystok, 24.01.2020:

W “radio i”  rozmawiamy m.in. o najważniejszych działaniach fundacji, jej potrzebach oraz wolontariacie

Fundacja Dialog zajmie się osobami w trudnej sytuacji życiowej. Dotacja z RPOWP, 24 stycznia 2020

Jak przyznał marszałek województwa Artur Kosicki, Fundacja Dialog nie po raz pierwszy korzysta z Regionalnego Programu Operacyjnego i bardzo dobrze wykorzystuje jego fundusze na wspieranie osób i rodzin w trudnej sytuacji życiowej.

– To sprawdzony, rzetelny partner, którego działania przynoszą konkretne efekty. Dzisiaj przekazujemy blisko dwa miliony na kontynuację dotychczasowych działań Fundacji i mamy pewność, że te pieniądze zostaną dobrze wykorzystane – mówił Artur Kosicki.

Cytat za Kurierem Porannym.

Fundacja “Dialog” wchodzi w okres pełnoletniości 27.06. 2019:

Szkolenie dla uchodźców i migrantów dot. korzystania z opieki medycznej/fot. TVP3 Białystok, 16.11.2019:

Z Michałem Gawłem i Katarzyną Potoniec rozmawia Wojciech Kujałowicz

Z Marcinem Kruhlejem i Katarzyną Potoniec rozmawia Wojciech Kujałowicz

Gość “Obiektywu” TVP: Katarzyna Potoniec, 26.01.2017

KAMPANIE SPOŁECZNE:

Białystok. Tradycyjnie wielokulturowy (2014)