Klub konstruktorów LEGO

Do udziału w zajęciach Klubu Konstruktorów LEGO zapraszamy dzieci w wieku od 5 do 12 lat. Roczny kurs obejmuje 30 godzin warsztatów, które odbywają się raz w tygodniu w godzinach popołudniowych w kilku grupach wiekowych. Cena zajęć wynosi: 690 za rok lub 90 zł za miesiąc (8 rat).

LEG GODT –  po prostu BAW SIĘ DOBRZE.

Kreatywne zajęcia skierowane do dzieci, które uwielbiają klocki LEGO®. Podczas warsztatów młodzi twórcy pod okiem doświadczonego w pracy z dziećmi instruktora, będą budowali własne konstrukcje inspirowane dostępnymi instrukcjami oraz własną wyobraźnią, korzystając również z pomocy multimedialnych.

Zajęcia w Klubie Konstruktorów LEGO do doskonała szansa na naukę logicznego myślenia, rozumowania oraz podstaw matematyki. Wszyscy znają i uwielbiają klocki Lego, ale często nie zdają sobie sprawy z ich możliwości edukacyjnych. Program nauczania w naszym Klubie umożliwia dzieciom eksperymentowanie, doświadczanie i odkrywanie, że do poprawnego wyniku prowadzi wiele dróg. Młodzi konstruktorzy będą mieli okazję zbudować m.in. węża matematycznego, rozbudzając swoją pasję do matematyki.

Buduj z pasją, baw się w kopalni odkrywkowej LEGO.

Uruchamiamy wyobraźnię i zdolności. Każdy jest konstruktorem swojego pomysłu.

• Konstrukcje według własnego pomysłu
  • Konstrukcje na podstawie instrukcji
  • Konstrukcje oparte o myślenie matematyczne
  • Konstrukcje oparte o LEGO WeDo z elementami języka angielskiego (wstęp do robotyki po angielsku)

Zajęcia prowadzi pani Małgorzata Paszko – nauczyciel edukator LEGO, certyfikowany trener w zakresie LEGO Education. Na co dzień pracuje z małymi dziećmi, prowadząc zajęcia z języka angielskiego oraz z nowatorskich metod wykorzystania LEGO we wczesnej edukacji.